joi, 18 februarie 2016

Proiect derulat de Special Olympics în şcoala noastră



Dezvoltarea de abilitati motorii la persoane cu Sindrom Down

Proiect derulat de Special Olympics România 
Fundaţia Special Olympics România derulează proiectul Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 234.856,16 Euro. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe (București Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște) și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
În Iaşi, activităţile proiectului se desfăşoară la Şcoala Gimnazială „Specială Păunescu”, sub coordonarea profesorului Ştefancu Daniel şi cu participarea de studenţi voluntari.
Scopul acestui proiect este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.
Beneficiarii direcți ai proiectului sunt:
– 150 de copii cu Sindrom Down având vârstele cuprinse între 2 si 8 ani
– 175 de copii, adolescenți și tineri cu Sindrom Down cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani
– 175 de copii, adolescenți și tineri fără dizabilități cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani


Principalele activități sunt:
1. Dotarea unor Centre Regionale și a unor săli de sport cu echipamente specifice
2. Organizarea de seminarii de instruire pentru specialiști, antrenori, studenți, membri de familie ai copiilor și tinerilor cu Sindrom Down

3. Organizarea unei vizite a specialiștilor români în Islanda și a unei vizite a specialiștilor islandezi în România.
4. Crearea unui model de program pentru Initiere Motrica Timpurie; participarea a 150 de copii cu varstele între 2 și 8 ani la antrenamente și competiții pentru Inițiere Motrică Timpurie
5. Organizarea de antrenamente și competiții de Gimnastică Unificată pentru 350 de copii și tineri (175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități)
6. Implementarea programului Participă! în 14 școli de masă din cele 7 orașe în vederea creșterii gradului de conștientizare în rândul copiilor și tinerilor fără dizabilități cu privire la problematica persoanelor cu dizabilități.
7. Promovarea proiectului
Partenerul Fundației Special Olympics România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. 
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
Link Special Olympics



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu